Geld Lenen Zonder BKR Toetsing in de Praktijk

500x500

Wilt u een leuk bedrag lenen zonder een lastige BKR toetsing? Dat is wel dergelijk mogelijk! De BKR toetsing is in Nederland namelijk alles behalve verplicht. U moet de BKR toetsing dan ook eerder zien als een handig hulpmiddel dat zowel de afnemer als de verstrekker kan beschermen tegen de risico’ s van een krediet. Wanneer u echter een negatieve codering heeft of wanneer u een BKR toetsing gewoon onpraktisch vindt kan het handig zijn om geld te lenen zonder een BKR toetsing.

De BKR toetsing: met of zonder?

Bedrijven zijn niet verplicht om aan BKR toetsing te doen. Veel kredietverstrekkers maken echter wel gebruik van het BKR systeem aangezien het de risico’ s op een wanbetaler verlaagd. Aangezien de risico’ s voor de verstrekker lager liggen is het mogelijk om het financiële product goedkoper aan te bieden. Dit voordeel heeft u niet wanneer u een lening afsluit zonder een BKR toetsing, aangezien er in dat geval nog steeds een risico aanwezig is.

Waar zonder BKR lenen?

Wanneer u zonder BKR wilt lenen, dient u goed het internet af te struinen. Er is geen gebrek aan aanbieders: het is echter verstandig om het aanbod met elkaar te vergelijken aangezien de voorwaarden en mogelijkheden nogal verschillen. Lenen zonder een BKR kan wellicht handig lijken maar uiteindelijk is het alleen maar duurder en lastiger. Wanneer u geen negatieve toetsing heeft kunt u daardoor net zo goed geld lenen bij een grotere kredietverstrekker die wel aan BKR toetsing doet.