Hypotheek Afsluiten Met BKR Toesting

500x500

De BKR toetsing geldt niet alleen voor de doorsnee lening. Nee, de BKR toetsing geldt voor elke kredietvorm. Buitenbeetjes die wel mee doen zijn bijvoorbeeld de creditcards en de hypotheken. Maar wat is de rol van de BKR toetsing op het gebied van de hypotheek, en is het wellicht mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een BKR keuring?

BKR toetsing en de hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek hechten de aanbieders vaak veel waarde aan de BKR toetsing. Dit is dan ook logisch, aangezien het vaak om grotere bedragen gaat. Wanneer u een negatieve BKR notatie heeft kunt u het wel vergeten bij de grotere aanbieders. Wanneer u alsnog een hypotheek wilt afsluiten wordt dit lastig, aangezien de hoeveelheid particuliere ondernemingen die BKR toetsvrije hypotheken aanbieden erg klein is.

Zoek en betaal

Wanneer u het erg nodig acht om op een korte termijn alsnog een hypotheek af te sluiten kan een hypotheek bij een onderneming zonder BRK toetsing uitkomst bieden. Het nadeel hieraan is dat het rentepercentage vaak bovengemiddeld is, en dat de voorwaarden strenger zijn dan gemiddeld. Het is dan ook verstandiger om gewoon eerst uw lopende kredieten af te lossen om vervolgens een hypotheek af te sluiten.

Scroll to Top