Aflossingsvrije Lening, De Ideale Leenvorm Bij Grote Uitgaven!

500x500

Een aflossingsvrije lening of rentekrediet is de ideale leenvorm wanneer u in één keer veel geld moet uitgeven. Het is immers een krediet met een aflossingsvrije periode: dit betekend dat u pas na deze periode begint met aflossen. Daarvoor hoeft u alleen maar rente af te betalen. Nadat de termijn is verlopen wordt de aflossingsvrije lening vaak omgezet naar een doorlopend krediet met een aflossing van twee procent per maand.

Voordelen aflossingsvrije lening

De lasten zijn in het begin erg laag waardoor het eenvoudig is om zonder een groot kapitaal alsnog veel geld te lenen. Veel mensen vergeten bij een aflossingsvrije lening vaak het feit dat het geheel uiteindelijk wel afgelost dient te worden. Wanneer u dit niet doet dan blijft het geleende bedrag open staan en dient u elke maand weer rente te betalen.

Rentekrediet aflossen

U kunt het krediet op verschillende methoden aflossen. Door middel van een spaarpolis kunt u bijvoorbeeld een bedrag opsparen en dit gebruiken om het rentekrediet af te lossen. U kunt ook de lening aflossen door middel van de overwaarde van uw huidige woning.

Doelgroep

De aflossingsvrije lening is een interessant krediet voor mensen die flexiebel geld willen lenen en niet meteen willen beginnen met het aflossen. Dit is bijvoorbeeld perfect wanneer u in één keer een grote investering wilt doen: u heeft dan voldoende tijd om te wachten met een betaling en u kunt na afloop besluiten om het krediet weer om te zetten naar een doorlopend krediet.