Geld lenen met een BKR codering

500x500

Het lenen van geld met een BKR toetsing heeft zo zijn voordelen. In dit artikel bekijken we wanneer u beter kunt kiezen voor het lenen van geld bij een aanbieder die werkt met een BKR codering. Het lijkt wellicht vervelend zo’ n strenge controle, uiteindelijk kan het echter positieve effecten hebben.

BKR Toets: Wat is een BKR toetsing?

Een BKR toetsing is er zowel voor de afnemer als de verstrekker van een krediet. Het is een systeem bedacht en ontwikkeld door verschillende financiële instanties in de jaren zestig. Met het BKR systeem wordt bijgehouden of u als afnemer van een krediet de betaaltermijnen wel betaald. Op die manier kunnen verstrekkers van kredieten zien of u als klant betrouwbaar bent voor het afsluiten van een lening.

De BRK toetsing is er echter niet alleen voor de vertrekker: nee, het is tevens een vorm van zelfbescherming. Op deze manier heeft u het immers zelf door wanneer het mis gaat en u te veel geld leent. Deze manier van controle kan voor veel mensen uitkomst bieden, aangezien er in Nederland nog steeds veel mensen zijn die een krediet afsluiten terwijl ze er het geld niet voor hebben.

Voordelen afsluiten met een BKR codering

Het afsluiten van een krediet met een BKR codering heeft zo zijn voordelen. Een voordeel is vanzelfsprekend het feit dat u niet snel te veel leent. U krijgt in dat geval een negatieve BKR notitie wat het afsluiten van een lening in de toekomst lastig zal maken. Op die manier leent u dus veiliger!

Daarnaast is het zo dat een lening met een BKR codering vaak goedkoper is dan een lening zonder BKR toetsing. Wanneer u een lening afsluit met een BKR codering loopt de verstrekker immers minder risico waardoor de lening aantrekkelijker is voor hem. Hierdoor ligt de rente voor u als consument lager: de aanbieders wentelen de risico’ s immers af op hun klanten.

Al met al heeft de BKR codering meer voordelen dan nadelen. Door uw lening te laten coderen door middel van een status kunnen de verstrekkers zien hoe het met u gaat en kunt u genieten van een veilige lening!

Scroll to Top